Propolisul a declansat o adevarata dezbatere in ultimii ani. Unii oameni sustin ca el face minuni dar altii cred ca e o alta inselatorie a medicinei. Problema este informatia. Cantitatea de informatii desprepropolis a fost atat de insuficienta incat unii se intreabau daca merita banii. De-a lungul anilor, desi oamenii au observat beneficiile propolisului, studii recente au inceput sa confirme proprietatile acestui produs.

Propolisul este o substanta cleioasa, puternic aromata, de diferite culori. Are rolul de a apara viata coloniei sub raport fizic, chimic si biologic. Este folosit împotriva daunatorilor: microbi, mucegaiuri, fungi sau insecte si animale mici (soareci de ex.), care sunt omorâte de catre albine si apoi mumificate într-un învelis de propolis.  Aceasta este o lista a proprietatilor si a beneficiilor care au fost descoperite in urma studiilor:

  • antiinflamator – s-a descoperit ca propolisul este un bun antiinflamator. El este eficient in tratamentul ranilor si al bubelor.
  • antibacterian – proprietatile antibacteriene ale propolisului sunt benefice pentru lupta impotriva bacteriilor din gura.  Este adjuvant in tratamentul problemelor dentare. Doctorii chiar utilizeaza solutie de propolis in operatiile dentare. De asemenea, efectul antiinflamator si antibacterian ajuta la tratarea infectiilor tractului respirator.
  • antiviral – propolisul este de mare ajutor impotriva focarelor virale

…citeste mai mult pe xingshenzhuang.ro